Emocije

 

Psihoterapija i razumevanje emocija

Sasvim pouzdano knjiga Emocije dr Zorana Milivojevića jeste najznačajnija knjiga srpske psihologije XX veka.

dr Draško Ređep

Naručite od izdavača

Dr Milivojević u ovoj kapitalnoj knjizi izalaže svoju originalnu teoriju emocija, jednu od u svetu retkih grand teorija o emocijama (normalnim i patološkim, prijatnim i neprijatnim). Autor daje detaljan pregled najvažnijih emocija, od želje i sviđanja do samoljutnje, mržnje ili dosade. Knjiga nam pomaže da razjasnimo sebi one emocionalne kategorije kojima smo svi podložni, laički rečeno – lakše ćemo podneti stanja koja nas muče, poput zaljubljenosti,dosade, straha, treme, tuge…

Ova obimna (768 str., tvrd povez) i danas već kultna knjiga prvi put je objavljena 1993., a pred čitaocima je sada treće, dopunjeno i izmenjeno izdanje i deveto štampanje koje sadrži i nekoliko novih poglavlja – o usamljenosti, o uvređenosti, o osećanjima lepog i ružnog.

Objašnjavajući puteve emocionalne inteligencije Milivojević je toliko jasan da će mnogi-ma pomoći kako da prevaziđu neprijatna, a kako da „pametno” uživaju u lepim stanjima duha i tela.

Iako prvenstveno namenjena stručnjacima i studentima, jasan stil pisanja ovu knjigu čini dostupnom svakom. Autor o emocijama govori kristalno jasno i sasvim upotrebljivo, a čitanje knjige garantovano uvećava emocionalnu pismenost.

  • Originalna i jedinstvena Milivojevićeva teorija emocija
  • Jedna od u svetu retkih grand-teorija, koja obuhvata sva osećanja, prijatna i neprijatna, zdrava i poremećena
  • Knjiga zbog koje je mnogima žao što ne znaju srpski jezik
  • Knjiga sa kojom ćete se družiti i knjiga koja se ne pozajmljuje!

Recenzenti: Akademik Dušan Kecmanović, prof. dr sci. Snežana Milenković

Knjiga Emocije je udžbenik na nekoliko slovenačkih fakulteta a nesumnjiv tamošnji Milivojevićev stručni ugled potvrdjuje i podatak da je  upravo na na osnovu njegove originalne i jedinstvene teorije emocija objavljene u ovoj knjizi, Institut za kriminologiju Pravnog fakulteta u Ljubljani objavio je priručnik Znanje o čustvih za manj nasilja v šoli(urednik dr Mitja Muršić, Ljubljana, 2011). Uz podršku Ministarstva za školstvo i sport priručnik je distribuiran svim školama u Sloveniji.

Dizajn korice: Aleksandra Radovanovic

Naručite knjigu direktno od izdavača