Uloviti ljubav

 

Kolumne o ljubavi iz dnevnog lista Politika

Najnovija knjiga dr Milivojevića Uloviti ljubav, predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga 2011., je zbirka veoma zapaženih kolumni o ljubavi i odnosima koje autor već tri godine redovno objavljuje u dnevnom listu Politka.

U knjizi će čitalac naći putokaze o sudbinskim temama koje mu mogu pomoći da svoj lični razvoj usmeri ka realističnim ciljevima.

Naručite od izdavača

Milivojević je stručnjak sa izvanrednim talentom da kompleksne psihološke fenomene veoma tačno i jasno približi čitaocu.

dr Ivan Nastović, psiholog i psihoterapeut

Ova knjiga ne garantuje čitaocu da će uloviti sreću, ali mu svakako može pomoći da izbegne brojne zamke koje ga vode u ljubavnu nesreću.

dr Nataša Cvejić-Starčević, psiholog i psihoterapeut

U knjizi su, na jednom mestu, sabrane 133 kolumne o ljubavi i odnosima, a prva kolumna pod nazivom Život ili ljubav objavljena je 13.3.2009., a poslednja koja je uvrštena u knjigu Čvrsta ljubav nosi datum 17.09.2011. Knjiga ima 278 strana, mek povez, latinica.

Milivojević je u kolumnama obrađivao teme za koje je smatrao da mogu koristiti svima koji su zainteresovani za psihološke probleme savremenog života – ljubav, partnerski odnosi, vaspitanje i uopšte, emocionalne odnose među ljudima. Poređane su hronološki, onako kako su objavljivane, a nekoliko njih su reakcije na neki aktuelni događaj koji je obeležio taj trenutak. Ipak, većina obrađuje univerzalnije teme.

U pripremu knjige, na neki način – svojim komentarima i predlozima novih tema, bila je uključena mala, intelektualna zajednica Fejsbuk prijatelja koja je predložila i nekoliko desetina naslova za knjigu. Ako ste na Fejsbuku ovu knjigu i objavljivanje slicnih knjiga iz oblasti ljubavi i odnosa među ljudima mozete podrzati na zvaničnoj Fejsbuk stranici knjige.

Naslov Uloviti ljubav odabran je upravo zbog toga što odražava zbunjenost savremenog čoveka i njegovu potrebu da definiše i razume brojne fenomene povezane sa ljubavlju. Jer u savremenom društvu “lov na ljubav” postaje sve teži i neizvesniji.

U vreme „velike ljubavne zbrke” autori poput Milivojevića su dragoceni jer unose jasnoću i demistifikuju važna životna pitanja.

  • O ljubavi, vezama, zaljubljenosti, privlačnosti, seksu, braku,
  • monogamiji, ljubavi prema deci, ljubomori, poverenju, sviđanju,
  • ljubavnom scenariju, razočaranosti, sumnji, neverstvu,
  • strasti, psihološkom ugovoru, samopotvrđivanju,
  • razvodu, filofobiji, udvaranju, iskrenosti, paralenim vezama…

Naručite knjigu direktno od izdavača